Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder
  • Toon meer
  • Toon minder

Serviessets

30 Producten

Onze mooie 16-, 24- en 30-delige serviessets zijn perfect als basisset. De complete serviessets bestaan uit verschillende onderdelen zoals diverse maten (diepe) borden en schalen. De serviessets zijn gemaakt van stoneware, een type aardewerk dat geschikt is voor duurzaam en intensief gebruik. Stoneware wordt gebakken op temperaturen van 1.000 á 1.100°C en is hittebestendig tot 220°C. Onze prachtige serviessets zijn leverbaar in verschillende kleuren: zwart, blauw, groen of roze en in eigentijdse creaties. Items binnen een serviesset kunnen een lichte kleurafwijzing hebben. Dit komt door het bijzondere productieproces “Reactive Glaze” waarbij ieder item twee keer de oven in gaat en er fantastische kleuren en patronen ontstaan. 

 

Materiaalsoorten


Stoneware

Stoneware is een stoer en robuust materiaal. Stoneware is een type porselein gemaakt van klei met een fijne korrel gebakken op 1000 á 1100°C. Door dit materiaal op een hoge temperatuur te bakken is het sterker dan doorsnee aardewerk en daardoor zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan stoneware in de oven, de magnetron tot een temperatuur van 220℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Dit materiaal is kleur- en geurbestendig. De robuuste uitstraling maakt dat stoneware servies enorm populair is.


Porselein

Porselein is een kruising tussen glas en aardewerk. Porselein wordt op een hoge temperatuur van 1100°C gebakken en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan porselein in de oven, magnetron tot een temperatuur van 300℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Ook zuren-, geuren-, kleuren en zout zullen het porseleinen servies niet aantasten.