Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder
  • Toon meer
  • Toon minder

Platte borden

77 Producten

Geef je tafel de juiste sfeer door te kiezen voor onze prachtige gekleurde platte borden. Naast platte borden van 26 cm hebben we ook platte borden van 21, 21,5 en 22,5 cm in ons assortiment. Onze grote ronde en vierkante platte borden hebben een afmeting van 27 cm en 29,7 x 29,7 cm. Onze platte en diepe borden zijn gemaakt van het materiaal stoneware of porselein. Stoneware is hittebestendig tot 220℃ en porselein tot 300℃. Onze stoneware borden worden op een bijzondere manier gebakken, waarbij de borden twee keer de oven in gaan en er fantastische kleuren en designs ontstaan. Dit proces heet “Reactive Glaze”. De borden kunnen hierdoor een lichte kleurafwijking hebben. Beide materialen zijn vaatwasmachinebestendig.

 

Materiaalsoorten


Stoneware

Stoneware is een stoer en robuust materiaal. Stoneware is een type porselein gemaakt van klei met een fijne korrel gebakken op 1000 á 1100°C. Door dit materiaal op een hoge temperatuur te bakken is het sterker dan doorsnee aardewerk en daardoor zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan stoneware in de oven, de magnetron tot een temperatuur van 220℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Dit materiaal is kleur- en geurbestendig. De robuuste uitstraling maakt dat stoneware servies enorm populair is.


Porselein

Porselein is een kruising tussen glas en aardewerk. Porselein wordt op een hoge temperatuur van 1100°C gebakken en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan porselein in de oven, magnetron tot een temperatuur van 300℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Ook zuren-, geuren-, kleuren en zout zullen het porseleinen servies niet aantasten.


Aardewerk

Aardewerk is een veel gebruikt hard materiaal voor keukens waar op een traditionele wijze eten wordt bereid. Aardewerk is gemakkelijk te reinigen en geschikt voor reiniging in de vaatwasmachine. Daarnaast is gebruik in de magnetron en oven ook geen probleem voor dit materiaal. Om aardewerk sterker te maken wordt het vaak geglazuurd, daardoor is het ook bestand tegen geur-, kleur- en zuur.