Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder
  • Toon meer
  • Toon minder

Diepe borden

40 Producten

Iedere dag de perfecte borden op tafel voor een heerlijke pasta, soep of salade. In ons assortiment vind je prachtige diepe borden in de kleuren: blauw, wit, groen, zwart of roze en in eigentijdse designs. Onze diepe borden zijn gemaakt van het materiaal stoneware of porselein. Stoneware is hittebestendig tot 220℃ en porselein tot 300℃. Onze stoneware serviesset met diepe borden en losse borden worden op een bijzondere manier gebakken, waarbij het servies twee keer de oven in gaat en er fantastische kleuren en designs ontstaan. Dit proces heet “Reactive Glaze”. Het servies kan hierdoor een lichte kleurafwijking hebben. Beide materialen zijn vaatwasmachinebestendig.

 

Materiaalsoorten


Stoneware

Stoneware is een stoer en robuust materiaal. Stoneware is een type porselein gemaakt van klei met een fijne korrel gebakken op 1000 á 1100°C. Door dit materiaal op een hoge temperatuur te bakken is het sterker dan doorsnee aardewerk en daardoor zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan stoneware in de oven, de magnetron tot een temperatuur van 220℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Dit materiaal is kleur- en geurbestendig. De robuuste uitstraling maakt dat stoneware servies enorm populair is.


Porselein

Porselein is een kruising tussen glas en aardewerk. Porselein wordt op een hoge temperatuur van 1100°C gebakken en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan porselein in de oven, magnetron tot een temperatuur van 300℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Ook zuren-, geuren-, kleuren en zout zullen het porseleinen servies niet aantasten.