Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder
  • Toon meer
  • Toon minder

Longdrinkglazen

29 Producten

Bij Jack Cook vind je longdrinkglazen met verschillende vormen, zoals een kegelvorm waarbij de onderkant van het glas smal is en de bovenkant breed. De Pasabahce longdrinks hebben een prachtige kristallen look. Ons assortiment bestaat uit longsdrinks van de merken Royal Leerdam, Pasabahce, Vidivi en Luigi Bormioli. De longdrinkglazen van Luigi Bormioli zijn vervaardigd uit een bijzonder materiaal: SON.Hyx en Sparkx Ultra Clear glass. Deze materialen zijn ultra helder, hebben een mooi glans en zijn extreem sterk.

 

Materiaalsoorten

 

Gehard glas

Gehard glas wordt op een opvallende wijze geproduceerd. Als eerst wordt het glas verhit tot een temperatuur van ongeveer 700℃. Na deze verhitting wordt het glas in een snel tempo gekoeld, waardoor het glas weerstand kan bieden aan thermische schokken van 120°C tot –20°C. Gehard glas is 2,5 keer zo sterk dan gegloeid glas en is te vergelijken met de sterkte van een autovoorruit. Gehard glas is dus hét perfecte materiaal voor glazen, koppen en schalen. Bovendien is gehard glas zeer geschikt voor gebruik van de magnetron- en vriezer.


Son.Hyx

SON.Hyx is een materiaal dat geblazen wordt uit licht loodvrij kristalglas. SON.Hyx is een sprankelend ultra helder glas, dat door het gebruik van licht kristalglas de kleur van iedere wijn goed tot zijn recht laat komen. Daarnaast zijn de stelen van de glazen versterkt met titanium, waardoor ze beter bestand zijn tegen stoten en dus een langere levensduur zullen hebben. Het smeltproces van het SON.Hyx glas is volledig milieuvriendelijk. De glasseries van Luigi Bormioli zijn vaatwasmachinebestendig en resistent tegen krassen en vochtaanslag.


Borosilicaatglas

Het materiaal borosilicaat wordt bij productie verwarmt tot 700℃ en daarna snel afgekoeld. Hierdoor wordt het glas extreem gehard en bestand tegen thermische schommelingen van -40 tot 300℃. Borosilicaat is erg hygiënisch in gebruik en gemakkelijk te reinigen in de vaatwasmachine. Ook is dit materiaal bestand tegen chippende randen en is het krasbestendig.


Star glass

Star Glass is een innovatief product. Dit materiaal is een samenstelling van meerdere glassoorten met als resultaat een extreme helderheid en sterk glas. Daarnaast is Star Glass loodvrij en milieuvriendelijk. En een groot voordeel van dit exclusieve materiaal is dat het gereinigd kan worden in de vaatwasmachine.