Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder

Koffieservies en Theeservies

90 Producten

Een heerlijke kop koffie of thee drink je het liefst uit een mooie mok of beker. Ons prachtige koffieservies en theeservies is gemaakt van porselein en is verkrijgbaar in verschillende stijlen van landelijk tot modern. Porselein heeft als groot voordeel dat het de warmte lang vasthoudt en het is daarnaast extreem sterk. Ons koffie- en theeservies heeft variërende inhoudsmaten van klein naar groot. 

 

Materiaalsoorten


Porselein

Porselein is een kruising tussen glas en aardewerk. Porselein wordt op een hoge temperatuur van 1100°C gebakken en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast kan porselein in de oven, magnetron tot een temperatuur van 300℃ en is het vaatwasmachinebestendig. Ook zuren-, geuren-, kleuren en zout zullen het porseleinen servies niet aantasten.


Aardewerk

Aardewerk is een veel gebruikt hard materiaal voor keukens waar op een traditionele wijze eten wordt bereid. Aardewerk is gemakkelijk te reinigen en geschikt voor reiniging in de vaatwasmachine. Daarnaast is gebruik in de magnetron en oven ook geen probleem voor dit materiaal. Om aardewerk sterker te maken wordt het vaak geglazuurd, daardoor is het ook bestand tegen geur-, kleur- en zuur.