Skip to content
Filter
  • Toon meer
  • Toon minder

Dubbelwandige en enkelwandige theeglazen en koffieglazen van de merken Duralex, Pasabahce, Bormioli Rocco, Luigi Bormioli en Mammoet. Met schotel en zonder schotel. Met oor en zonder oor. Groot en klein, met een inhoud van 9 tot 35 cl. Voor elke koffie- en theeleut hebben wij een passend glas in ons assortiment. Onze gekleurde espressoglazen in de kleuren zwart, grijs of bruin koop je in een set van 6 stuks. Onze andere thee- en koffieglazen kun je in een set van 2, 3, 4 en 6 stuks kopen.

 

Materiaalsoorten

 

Gehard glas

Gehard glas wordt op een opvallende wijze geproduceerd. Als eerst wordt het glas verhit tot een temperatuur van ongeveer 700℃. Na deze verhitting wordt het glas in een snel tempo gekoeld, waardoor het glas weerstand kan bieden aan thermische schokken van 120°C tot –20°C. Gehard glas is 2,5 keer zo sterk dan gegloeid glas en is te vergelijken met de sterkte van een autovoorruit. Gehard glas is dus hét perfecte materiaal voor glazen, koppen en schalen. Bovendien is gehard glas zeer geschikt voor gebruik van de magnetron- en vriezer.


Borosilicaatglas

Het materiaal borosilicaat wordt bij productie verwarmt tot 700℃ en daarna snel afgekoeld. Hierdoor wordt het glas extreem gehard en bestand tegen thermische schommelingen van -40 tot 300℃. Borosilicaat is erg hygiënisch in gebruik en gemakkelijk te reinigen in de vaatwasmachine. Ook is dit materiaal bestand tegen chippende randen en is het krasbestendig.